Slotenmaker de 5 Verschillende soorten sloten

Op ieder potje past een dekseltje, en op iedere deur past een slot. Om het juiste slot te kiezen is het van belang om de juiste toepassing te bepalen. Dit zijn de vijf meest populaire sloten met de voornaamste kenmerken:

  • Het insteekslot word vaak op houten deuren gemonteerd met een veiligheidsbeslag, een sluitplaat of sluitkom en een profielcilinder. Dit soort sloten vervangen is doorgaans eenvoudig uit te voeren.
  • Bij smalle insteeksloten is het van belang om precies de juiste maat te kiezen. We zien dit soort sloten meestal op deuren van kunststof of metaal. Een kleine afwijking kan al teveel zijn, vraag aan de specialist wat de mogelijkheden zijn.
  • In oudere gebouwen zien we nog wel eens oplegsloten, in moderne woningen worden deze eigenlijk niet meer geplaatst. Ze hebben een slotkast, eventueel met een buitencilinder en opbouw / sluitkom.
  • Een meerpuntssluiting is vaak veiliger, zeker wanneer deze voorzien is van een onafhankelijk keurmerk. De sloten zijn niet alleen veilig maar ze zijn ook aantrekkelijker om te zien zonder extra beslag. Plaatsing kun je het beste door een professional laten uitvoeren.
  • De espagnolet wordt vaak gebruikt op balkondeuren en tuindeuren, ze kunnen meestal aan slechts de binnenzijde geopend en gesloten worden. Het profiel- en sluitwerk is vaak specifiek waardoor je het juiste merk en model nodig hebt.

Informeer bij de slotenmaker welk slot het beste is op elke deur.